2021-07-06 08:20:50• hírek • Bede Emőke

Már több mint 300 környezetkímélő autó van bejegyezve Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán számolt be a hírről, mely szerint a városban folyamatosan nő a környezetkímélő, azaz elektromos vagy hibrid hajtású autók száma. Ennek egyik legfőbb oka, hogy Szatmáron az e kategóriába tartozó gépjárművek tulajdonosai teljes mértékben mentesülnek az adóbefizetés kötelezettsége alól.

Annak érdekében, hogy megfelelő infrastruktúrát alakítsanak ki a környezetbarát autók számára, az önkormányzat már kiírta azt a közbeszerzési eljárást is, mely révén öt elektromos töltőállomást telepítenek a Táncsis Mihály (Bujorului), a Hegyi (Lucian Blaga), a Várdomb (Decebal) utcákban, a Traian sugárúton és a Piața Romană téren. Ezen töltőállomások kihelyezése egy 1.364.045,84 lejes beruházással, a Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg. Nem ezek lesznek egyébként az első töltőállomások Szatmárnémetiben, hiszen az olyan nagy bevásárlóközpontok parkolóiban, mint pl. a Aushopping vagy a Shopping City, már elérhetőek az ilyen berendezések.


A hivatal tájékoztatása szerint jelen pillanatban több mint 320 elektromos és hibrid hajtású autó van bejegyezve Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: